Loving your way to enlightment

Nu heb ik wel wat relaties gehad, en wat mij opvalt is dat ik iedere keer anders ben. Nu klopt dat volgens allerlei theorien ook, dat alles altijd in beweging is, en ik niet dezelfde Sabine ben als 10 jaar geleden. Maar waar ik op doel is dat iedere relatie ook iets anders in mij naar boven haalt. Iets wat in tantra zo mooi omschreven wordt als zie de goeroe of de god in de ander. Iedereen met wie jij in contact komt is hier om jouw iets te leren, om je weer een beetje dichter bij jezelf te brengen, van dat wat we werkelijk zijn. licht.

Nu geloof ik helemaal niet in verlichting. Dat is overigens geen inzicht van mijzelf, maar wat is dat wel. Het kwam in ieder geval zo helder bij mij binnen donderen toen ik het voor het eerst hoorde dat ik het hier graag wil delen. Verlichting is gewoon licht leven, niks meer en niks minder. We maken er vaak zo'n ding van alsof het een of andere bovennatuurlijke staat van zijn is, wat je eerst moet bereiken, en waar je dan ineens continu in zou moeten verkeren. Dat is overigens dus een piek-ervaring, zo is mij verteld. Het 'echte' verlicht zijn is zo simpel, dat we er met zijn allen overheen kijken. Het is gewoon niet zo zwaar in het leven staan, juist, gewoon ZIJN. licht.

In deze verzameling van brieven, mails en bedenksels wil ik jullie meenemen in mijn ontdekkingstocht op het gebied van liefde en leven. Het leven vanuit liefde, vanuit vrijheid, vanuit "the beauty we already are". Geniet, en verkneukel je er maar op. Wens je toe dat ook jouw pad van liefde er een van verlichting mag zijn. 

Liefs uit liefde,

Sabine